ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια σμυρναίικα, με δεντρολίβανοΡεβύθια σμυρναίικα, με δεντρολίβανο
1' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 21'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα ρεβύθια γιαχνί με καυκαλήθρες και ζοχούς ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι και 800 ml νερό.
  2. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, τους ζοχούς και τις καυκαλήθρες, το μισό λάδι, τα μπούκοβα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα χόρτα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Παίρνουμε από την κατσαρόλα 1/2 κουτάλα ζουμί μαζί με ρεβίθια και χόρτα και τα αδειάζουμε στον πολυκόφτη.
  6. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  7. Ρίχνουμε τον πολτό στα ρεβύθια, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το φαγητό να πάρει μια βράση.
  8. Σερβίρουμε με ψωμί ή παξιμάδια κρίθινα και φέτα βαρελίσια.
  9. Τα ρεβύθια γιαχνί με καυκαλήθρες και ζοχούς ταιριάζουν τέλεια και με ψητά καλαμάρια ή χταπόδι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών