1'
προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 21'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα ρεβύθια γιαχνί με καυκαλήθρες και ζοχούς ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι και 800 ml νερό.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, τους ζοχούς και τις καυκαλήθρες, το μισό λάδι, τα μπούκοβα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα χόρτα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παίρνουμε από την κατσαρόλα 1/2 κουτάλα ζουμί μαζί με ρεβίθια και χόρτα και τα αδειάζουμε στον πολυκόφτη.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Ρίχνουμε τον πολτό στα ρεβύθια, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το φαγητό να πάρει μια βράση.
- Σερβίρουμε με ψωμί ή παξιμάδια κρίθινα και φέτα βαρελίσια.
- Τα ρεβύθια γιαχνί με καυκαλήθρες και ζοχούς ταιριάζουν τέλεια και με ψητά καλαμάρια ή χταπόδι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 117.