Με τα λόγια της σεφ: «Τα γεμιστά είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό. Απλό, μεγαλειώδες, ελληνικό. Μου αρέσουν να είναι χυλωμένα, αλλά όχι παραγινωμένα. Γι’ αυτό αποφάσισα να τα κάνω ριζότο, με “ελεγχόμενο” χύλωμα».

Με τα λόγια της σεφ: «Τα γεμιστά είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό. Απλό, μεγαλειώδες, ελληνικό. Μου αρέσουν να είναι χυλωμένα, αλλά όχι παραγινωμένα. Γι’ αυτό αποφάσισα να τα κάνω ριζότο, με “ελεγχόμενο” χύλωμα».
Tip: Η σεφ συνοδεύει το ριζότο με μια δύσκολη στην παρασκευή της μους φέτας. Στο σπίτι θα το σερβίρουμε με τριμμένη σκληρή φέτα από βαρέλι.Στοιχεία ταυτότητας • Πού; Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «The Zillers» (στο roof garden), Mητροπόλεως 54, Τ/210-32.22.277. • Σεφ: Κωνσταντίνα Φάκλαρη• 4 λόγοι που το ξεχωρίσαμε: 1. Η βαθιά νοστιμιά των κλασικών γεμιστών σε ριζότο: η γλύκα του κρεμμυδιού, η σιγοψημένη γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας, τα μυρωδικά, το πικάντικο λάδι. 2. Η τραγανή καρδιά του ρυζιού (η σεφ χρησιμοποιεί το ιταλικό στρογγυλωπό ρύζι Vialone Nano). Ενώ το φαγητό είναι ιδανικά χυλωμένο (είναι ζουμερό, όχι πολύ σφιχτό), το al dente του ρυζιού είναι μια ωραία έκπληξη. 3. Οι σταφίδες και τα κουκουνάρια που δίνουν μια πολίτικη χροιά στο όλον. 4. Η συνοδευτική μους φέτας. Πικάντικος, βαρελίσιος... αφρός που «ξινίζει» το ρουστίκ πιάτο. • Με τα λόγια της σεφ: «Τα γεμιστά είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό φαγητό. Απλό, μεγαλειώδες, ελληνικό. Μου αρέσουν να είναι χυλωμένα, αλλά όχι παραγινωμένα. Γι’ αυτό αποφάσισα να τα κάνω ριζότο, με “ελεγχόμενο” χύλωμα».