ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡιζότο µε µανιτάρια και αιγοπρόβειο βούτυροΡιζότο µε µανιτάρια και αιγοπρόβειο βούτυρο
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ριζότο με μανιτάρια, βάζουμε το μεγαλύτερο τηγάνι που έχουμε σε πολύ δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί πολύ καλά (αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, κάνουμε τη διαδικασία σε δύο δόσεις).
  2. Ρίχνουμε όλα τα μανιτάρια και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά, να ροδίσουν (έτσι θα νοστιμίσουν πολύ).
  3. Μεταφέρουμε σε σουρωτήρι που έχουμε βάλει πάνω από ένα μπολ, για να στραγγίξουν τα μανιτάρια. Κρατάμε τα υγρά που θα βγάλουν.
  4. Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
  5. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι οι κόκκοι του να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά.
  6. Προσθέτουμε 1 κουτάλα ζωμό και τα υγρά από τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι τα υγρά να απορροφηθούν ξανά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, προσθέτοντας δόσεις ζωμού και ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ρύζι σχεδόν να γίνει (γύρω στα 15 λεπτά).
  7. Προτού απορροφήσει όλα του τα υγρά, προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και αποσύρουμε. Πρέπει να είναι αλ ντέντε.
  8. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Αφήνουμε το ριζότο με μανιτάρια να ξεκουραστεί 4-5 λεπτά προτού το σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 128.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών