ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟμελέτα: η τέλεια κλασική συνταγή (βίντεο)Ομελέτα: η τέλεια κλασική συνταγή (βίντεο)
10' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'

Υλικά

Μερίδες: για 1 ρολό

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για το ρολό αυγού γεμιστό με σπανάκι και γαλοτύρι ξεκινάμε και χτυπάμε τα αυγά με το αλατοπίπερο σε ένα μπολάκι.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις φέτες προσούτο μέχρι να γίνουν τραγανές, για 2 - 3 λεπτά.
  3. Τις σπάμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε το τυρί και το σπανάκι.
  4. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμυδάκι για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ψήνουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να πήξει η ομελέτα μας.
  6. Τη βγάζουμε σε πιάτο, προσθέτουμε το μείγμα του σπανακιού και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
  7. Τo κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και ψωμί.
  8. Συνοδεύουμε με: μια φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 106.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών