ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπιφτέκια αρνίσια με κάρι και κόλιανδροΜπιφτέκια αρνίσια με κάρι και κόλιανδρο
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε ρολό κιμά με μοσχοκάρυδο, γεμιστό με σάλτσα ντομάτας, αρχικά βάζουμε, σε μια κατσαρόλα, όλα τα υλικά της σάλτσας (ντοματάκια, λάδι, αλατοπίπερο, ρίγανη, σκόρδο, δυόσμο) με 1 ποτήρι νερό και τα βράζουμε μέχρι να πήξει.
  2. Ελέγχουμε το αλάτι, πετάμε τις σκελίδες σκόρδου και τον δυόσμο (αν βάλουμε φρέσκο) και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Ρολό

  1. Παράλληλα, σε μια λεκάνη μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό.
  2. Στη συνέχεια, το στύβουμε ελαφρώς και το ζυμώνουμε μαζί με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά (κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο, αυγά, λάδι). Το μείγμα πρέπει να είναι κάπως σφιχτό.
  3. Απλώνουμε ένα ορθογώνιο κομμάτι λαδόχαρτο με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας και το αλείφουμε με λάδι.
  4. Απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα το μείγμα του κιμά και το πατικώνουμε ώστε να γίνει επίπεδο, μακρόστενο και να έχει πάχος 1 εκ.
  5. Απλώνουμε πάνω στον κιμά τη μισή σάλτσα και με τη βοήθεια της λαδόκολλας το ανασηκώνουμε σιγά - σιγά και το τυλίγουμε σε ρολό.
  6. Βάζουμε το ρολό σε μια μακρόστενη λαδωμένη φόρμα ή σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε στους 180° C για περίπου 45 λεπτά.
  7. Στα μισά του ψησίματος τραβάμε το ταψάκι έξω από τον φούρνο και περιχύνουμε το ρολό με την υπόλοιπη σάλτσα που έχουμε κρατήσει.
  8. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε, το ρολό κιμά με μοσχοκάρυδο, γεμιστό με σάλτσα ντομάτας, με ψητές πατάτες ή με ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 34.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών