ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόκκινο ρύζι με παντζάριΚόκκινο ρύζι με παντζάριΕίναι ένα πιάτο cajun από τα πολλά διεθνή που γνώρισε στις Ελληνίδες μαγείρισσες η Χρύσα Παραδείση, με το βιβλίο της «Εικονογραφημένη Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική», που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του1960.

10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το το ρύζι «κρεόλ», σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε μαζί το ρύζι, τα κρεμμύδια, το πράσο και τις πιπεριές Φλωρίνης, για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και τον ζεστό ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά.
  5. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ή για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού, ώστε να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Δεν ανακατεύουμε όσο μαγειρεύεται το ρύζι, για να παραμείνει σπυρωτό.
  6. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε τα μυρωδικά, το βούτυρο και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  7. Σερβίρουμε το ρύζι «κρεόλ» ζεστό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών