![Φασολάκια και αρακάς γιαχνί, με αμπελόφυλλα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/05/fasolakia-kai-arakas-giaxni-me-ambelofylla-gastronomos-420x560.jpg?v=1715597180)
20'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαλάτα αρακά με μυρωδικά και σύγλινο, αρχικά βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τον στραγγίζουμε καλά και τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Έπειτα, τον αδειάζουμε σε ευρύχωρο μπολ.
- Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το λάδι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε τον αρακά.
- Προσθέτουμε τα σαλατικά, το κρεμμυδάκι, τις ελιές, τα ραπανάκια και το μυρωδικό και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε στη σαλάτα το σύγλινο, το σουσάμι και το μπούκοβο και σερβίρουμε.
Μυστικά
Συνοδεύστε τη με αφράτα κρίθινα παξιμαδάκια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.