ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρακοσαλάτα με προσούτοΣαλάτα με αρακά και προσούτο
20' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα αρακά με μυρωδικά και σύγλινο, αρχικά βράζουμε τον αρακά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, τον στραγγίζουμε καλά και τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  3. Έπειτα, τον αδειάζουμε σε ευρύχωρο μπολ.
  4. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το λάδι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  5. Περιχύνουμε τον αρακά.
  6. Προσθέτουμε τα σαλατικά, το κρεμμυδάκι, τις ελιές, τα ραπανάκια και το μυρωδικό και ανακατεύουμε.
  7. Σκορπίζουμε στη σαλάτα το σύγλινο, το σουσάμι και το μπούκοβο και σερβίρουμε.

Μυστικά

Συνοδεύστε τη με αφράτα κρίθινα παξιμαδάκια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Ελιά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών