![Ροδάκινα ψητά γεμιστά με μελίχλωρο Λήμνου και σύγλινο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/rodakina-psita-gemista-me-melichloro-limnoy-kai-syglino-2-gastronomos-420x560.jpg?v=1719329359)
30'
προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 37'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαλάτα με αρακά και προσούτο, αρχικά βράζουμε, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τον αρακά για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Σουρώνουμε και ρίχνουμε κρύο νερό, για να διατηρήσει το χρώμα και τη ζωντάνια του.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το σουσάμι και αλατοπίπερο.
- Μεταφέρουμε τον αρακά σε σαλατιέρα και τον περιχύνουμε με το μείγμα γιαουρτιού.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε, την αρακοσαλάτα με προσούτο, με το μπούκοβο και σερβίρουμε με ζεστό ψωμί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 157.