
20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με φασόλια και πέστο βασιλικού στραγγίζουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
- Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος και, όπως είναι ζεστά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με το πέστο.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε.
Μυστικά
*Πέστο βασιλικού: Στον πολυκόφτη χτυπάμε 100 γρ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού με 200 ml ελαιόλαδο, 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες, 50 γρ. κουκουνάρια, 3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα. Μετράμε τα 150 γρ. για τη συνταγή μας και τα υπόλοιπα τα διατηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο για άλλη χρήση, όπως σε μια μακαρονάδα.4
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.