15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα φασόλια μαυρομάτικα με κολοκύθα στην κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τη δάφνη και τις τομάτες, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μαυρομάτικα μαζί με τα 400 ml νερό.
  3. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, αλατίζουμε και ρίχνουμε την πιπερίτσα, τη ρίγανη και την κολοκύθα. 
  4. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και το φαγητό να χυλώσει και να μείνει με το λάδι του.
  5. Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε τα φασόλια μαυρομάτικα με κολοκύθα.

Συνταγές με Κολοκύθα

Συνταγές με Όσπρια

Συνταγές με Φασόλια

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών