20'
προετοιμασία
10'
αναμονή
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαλάτα με κουσκούς, βερίκοκα και καραμελωμένα κρεμμύδια, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 500 ml ζωμό λαχανικών και βράζουμε μέχρι να κοχλάσει.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κουσκούς, τον κουρκουμά, την κανέλα, τα βερίκοκα και αλατοπίπερο.
- Ρίχνουμε τον καυτό ζωμό στο κουσκούς, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τις μισές φέτες κρεμμυδιού, τη ζάχαρη και αλάτι.
- Ρίχνουμε καυτό νερό τόσο ώστε να σκεπάσει το κρεμμύδι και το αφήνουμε για 10 λεπτά (έτσι θα φύγει η αψάδα του κρεμμυδιού και το χρώμα του θα διατηρηθεί ζωντανό).
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τον πάτο κατά 4-5 εκατοστά.
- Τηγανίζουμε τις υπόλοιπες ροδέλες κρεμμυδιού σε δόσεις για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
- Αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας και τις αλατίζουμε.
- Με ένα πιρούνι αφρατεύουμε το κουσκούς.
- Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τις μαριναρισμένες ροδέλες κρεμμυδιού και τις προσθέτουμε στο κουσκούς μαζί με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα με κουσκούς, βερίκοκα με το τηγανισμένο, τραγανό κρεμμύδι.