ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκο και τζίντζερΚοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκο και τζίντζερ
20' προετοιμασία
10' αναμονή
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαλάτα με κουσκούς, βερίκοκα και καραμελωμένα κρεμμύδια, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 500 ml ζωμό λαχανικών και βράζουμε μέχρι να κοχλάσει.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κουσκούς, τον κουρκουμά, την κανέλα, τα βερίκοκα και αλατοπίπερο.
  3. Ρίχνουμε τον καυτό ζωμό στο κουσκούς, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τις μισές φέτες κρεμμυδιού, τη ζάχαρη και αλάτι.
  5. Ρίχνουμε καυτό νερό τόσο ώστε να σκεπάσει το κρεμμύδι και το αφήνουμε για 10 λεπτά (έτσι θα φύγει η αψάδα του κρεμμυδιού και το χρώμα του θα διατηρηθεί ζωντανό).
  6. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τον πάτο κατά 4-5 εκατοστά.
  7. Τηγανίζουμε τις υπόλοιπες ροδέλες κρεμμυδιού σε δόσεις για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  8. Αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας και τις αλατίζουμε.
  9. Με ένα πιρούνι αφρατεύουμε το κουσκούς.
  10. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τις μαριναρισμένες ροδέλες κρεμμυδιού και τις προσθέτουμε στο κουσκούς μαζί με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο και αλατοπίπερο.
  11. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα με κουσκούς, βερίκοκα με το τηγανισμένο, τραγανό κρεμμύδι.

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές με Κους κους

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT