![Ψωμί σίκαλης με αβοκάντο, ντομάτα και ροδάκινο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/05/psomi-sikalis-me-avokanto-ntomata-kai-rodakino_gastronomos-420x560.jpg?v=1716793827)
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το ντρέσινγκ
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαλάτα με πλαντέινς και αβοκάντο, αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις πλαντέινς για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τις πλαντέινς με όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
- Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε με το πιρούνι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε απαλά τη σαλάτα με πλαντέινς και αβοκάντο και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.