20' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με ψαρονέφρι και ροδάκινα στο γκριλ, πρώτα προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το ξίδι, το εστραγκόν και το σκόρδο. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ.
  3. Στο ένα βάζουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αλείφουμε το ψαρονέφρι.
  4. Αλατοπιπερώνουμε το βάζουμε σε μικρό ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρνώντας το ενδιάμεσα και αλείφοντάς το με όσο από το μείγμα έχει περισσέψει μέχρι να καραμελώσει.
  5. Ξεφουρνίζουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  6. Με το ζουμί που έχει μείνει στο ταψί αλείφουμε τα ροδάκινα και τα βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο γκριλ να ψηθούν για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  7. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα κόβουμε και αυτά σε φέτες.
  8. Αρταίνουμε τα σαλατικά με το μισό μείγμα βαλσαμικού-λαδιού που κρατήσαμε.
  9. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  10. Απλώνουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τις φέτες του κρέατος και των ροδάκινων.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μαρούλι

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών