ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλιγκάρια κρεμμυδάτα (σαν στιφάδο) με δυόσμοΣαλιγκάρια κρεμμυδάτα (σαν στιφάδο) με δυόσμο
40' προετοιμασία
1 ώρα και 30' παρασκευή
Σύνολο: 2 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σαλιγκάρια στιφάδο ξεκινάμε ρίχνοντας τα σαλιγκάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα ζεματίζουμε για περίπου 20 λεπτά, ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται. Πετάμε το πρώτο νερό και τα ξεπλένουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα σαλιγκάρια, ανακατεύουμε μια δυο φορές και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό.
  4. Αφήνουμε να πάρουν όλα μια βράση, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
  5. Ελέγχουμε κι αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό για να μη μας κολλήσει το φαγητό. Στο τέλος πρέπει να έχουμε μια πηχτή σαλτσούλα.
  6. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αλατοπίπερο, σείουμε την κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Κρητικά κόκκινα χαρμάνια με Κοτσιφάλι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 167.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT