ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣάλτσα από φρέσκα σύκα βασιλικάΣάλτσα από σύκα βασιλικά
15' προετοιμασία
16' μαγείρεμα
Σύνολο: 31'

Υλικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα μανιταριού με εστραγκόν, σε μια μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
  2. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
  3. Σοτάρουμε ανακατεύοντας και σβήνουμε με το κονιάκ. Περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό.
  4. Βράζουμε για 7 λεπτά και αδειάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας, όσο είναι ζεστό, στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη μουστάρδα και το εστραγκόν και πολτοποιούμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Αν δεν την καταναλώσουμε αμέσως, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι τρεις ημέρες.
  6. Πριν σερβίρουμε την σάλτσα μανιταριού με εστραγκόν, προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμονιού, ειδικά αν πρόκειται να γαρνίρουμε με αυτήν ψητά κρεατικά ή ψάρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 67.

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών