10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 600 ml

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα από σύκα βασιλικά, πρώτα πολτοποιούμε τα σύκα στον πολυκόφτη σε υψηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν πολύ καλά και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ για 1-2 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε το ξίδι και βράζουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι το ξίδι σχεδόν να εξατμιστεί.
  4. Ρίχνουμε τον πολτό σύκου, τον ζωμό κότας, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Την περνάμε από ψιλό σουρωτήρι. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο αλατοπίπερο και μερικές σταγόνες ξίδι.
  6. Η σάλτσα από σύκα βασιλικά διατηρείται σε καλά κλεισμένο βάζο, στο ψυγείο, για 3-4 μέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών