ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜεζές για τσίπουρο με αυγοτάραχο και λιαστό σύκοΜεζές για τσίπουρο με αυγοτάραχο και λιαστό σύκο
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 600 ml

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα από σύκα βασιλικά, πρώτα πολτοποιούμε τα σύκα στον πολυκόφτη σε υψηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν πολύ καλά και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τζίντζερ για 1-2 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε το ξίδι και βράζουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι το ξίδι σχεδόν να εξατμιστεί.
  4. Ρίχνουμε τον πολτό σύκου, τον ζωμό κότας, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Την περνάμε από ψιλό σουρωτήρι. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε, αν χρειάζεται, λίγο αλατοπίπερο και μερικές σταγόνες ξίδι.
  6. Η σάλτσα από σύκα βασιλικά διατηρείται σε καλά κλεισμένο βάζο, στο ψυγείο, για 3-4 μέρες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Άρθρα και Συνταγές με Σύκο

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών