ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣάντουιτς με καπνιστό σολομό, κολοκυθάκια και κατίκιΣάντουιτς με καπνιστό σολομό, κολοκυθάκια και κατίκι
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σάντουιτς με κοτόπουλο, γιαούρτι και κάρυ, ξεκινάμε κόβοντας τα φιλέτα σε μικρά κυβάκια και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι στο λάδι μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το δεντρολίβανο.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 6 - 7 ακόμη λεπτά, ανακατεύοντας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
  3. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το κρεμμύδι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, τη μουστάρδα, το κάρυ (αν βάλουμε), την πάπρικα και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά καλά.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ενωθούν τα αρώματα.
  5. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και απλώνουμε στο κάτω μέρος μια στρώση από το μείγμα με το κοτόπουλο.
  6. Κλείνουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού, τα τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 40.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών