![Αματριτσιάνα με ριγκατόνι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/amatriciana-gastronomos-420x560.jpg?v=1700574473)
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Τεμάχια: 1Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το σάντουιτς με χωριάτικο ψωμί σαλάμι Λευκάδας, νιβατό και πελτέ: ανοίγουμε 1/2 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί και αφαιρούμε λίγη ψίχα από το εσωτερικό της.
- Αλείφουμε το εσωτερικό της μιας πλευράς με λάδι και μία πλούσια στρώση νιβατού και από πάνω βάζουμε τις ροδέλες ντομάτας και τις φέτες από σαλάμι Λευκάδας.
- Ανακατεύουμε το πελτέ ντομάτας με το ελαιόλαδο και το θυμάρι απλώνουμε στο εσωτερικό της άλλης πλευράς του ψωμιού και κλείνουμε το σάντουιτς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 127.