Ψήνεται στον φούρνο, δεν τηγανίζεται και έτσι είναι πιο ελαφρύ. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λαδοτύρι με επιπλέον φέτα.

30' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για ταψί περίπου 36 εκ.

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε το ταψί μας, σκορπίζουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα φρυγανιά τριμμένη και λίγο λαδοτύρι.
  4. Ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι το σφουγγάτο να σφίξει και να ροδίσει. Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με λίγο δροσερό γιαούρτι σακούλας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Κολοκυθάκια

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Συνταγές για Πρωινό

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών