Ψήνεται στον φούρνο, δεν τηγανίζεται και έτσι είναι πιο ελαφρύ. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λαδοτύρι με επιπλέον φέτα.
30'
προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: Για ταψί περίπου 36 εκ.
Διαδικασία
- Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε το ταψί μας, σκορπίζουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα φρυγανιά τριμμένη και λίγο λαδοτύρι.
- Ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι το σφουγγάτο να σφίξει και να ροδίσει. Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με λίγο δροσερό γιαούρτι σακούλας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.