ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣφουγγάτο με κιμά, κόκκινη κολοκύθα και φέτα ΜυτιλήνηςΣφουγγάτο με κιμά, κόκκινη κολοκύθα και φέτα Μυτιλήνης
30' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: Για ταψί περίπου 36 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σφουγγάτο Μυτιλήνης, αρχικά βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  5. Λαδώνουμε το ταψί μας, σκορπίζουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα φρυγανιά τριμμένη και λίγο λαδοτύρι.
  6. Ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι το σφουγγάτο να σφίξει και να ροδίσει.
  7. Σερβίρουμε, το σφουγγάτο Μυτιλήνης, ζεστό και το συνοδεύουμε με λίγο δροσερό γιαούρτι σακούλας.

Μυστικά

Ψήνεται στον φούρνο, δεν τηγανίζεται και έτσι είναι πιο ελαφρύ. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το λαδοτύρι με επιπλέον φέτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών