ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣφουγγάτο ΜυτιλήνηςΣφουγγάτο Μυτιλήνης
30' προετοιμασία
1 ώρα και 15' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 45'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για το σφουγγάτο με κιμά, βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα σε ένα σουρωτήρι, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά της, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 50 ml ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός. Προσθέτουμε τα ξερά κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το όλον σε βαθύ μπολ.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.
  5. Στύβουμε την κολοκύθα με τα χέρια μας για να στραγγίξει καλά και τη βάζουμε στο μπολ με τον κιμά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, όλα τα μυρωδικά, τα τυριά και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει το σφουγγάτο με κιμά.

Στη Λέσβο ένα γεύμα αρχίζει με κάποιο από τα φημισμένα ούζα του νησιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT