ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινός λαιμός κρασάτος με δεντρολίβανο και πατάτεςΧοιρινός λαιμός κρασάτος με δεντρολίβανο και πατάτες Το κρασί και η μουστάρδα δένουν στο τηγάνι και δημιουργούν μια γρήγορη σάλτσα για τα σκαλοπίνια.

10' προετοιμασία
7' μαγείρεμα
Σύνολο: 17'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα κρασάτα σκαλοπίνια με μουστάδρα και πάπρικα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φιλετίνια (αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα σοτάρουμε σε δόσεις) για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε απαλά, να αναμειχθεί με τα υγρά της κατσαρόλας και να σχηματίσει μια σάλτσα.
  4. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας όσο μας αρέσει.
  5. Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και πράσινη σαλάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 126.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT