ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαραδοσιακή αλιάδα, η σκορδαλιά των ΕπτανήσωνΠαραδοσιακή αλιάδα, η σκορδαλιά των Επτανήσων Και οι δύο συνοδεύουν περίφημα τηγανητά ψάρια και λαχανικά. Την συνταγή για την σκορδαλιά με ψωμί θα την διαβάσετε παρακάτω. Για να φτιάξουμε την καρυδοσκορδαλιά, πολτοποιούμε με τα υπόλοιπα υλικά 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα.

15' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 1 φλιτζ. τσαγιού

Διαδικασία

  1. Για τη σκορδαλιά με ψωμί, σε ένα μπολ μουσκεύουμε το ψωμί ή το παξιμάδι σε νερό, μέχρι να μαλακώσει καλά. Το μεταφέρουμε στο μπλέντερ χωρίς να το στύψουμε πολύ, για να μη γίνει σφιχτή η σκορδαλιά..
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξίδι, αλάτι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα.
  3. Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να διορθώσουμε το αλάτι ή το ξίδι. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η ένταση της σκορδαλιάς θα δυναμώσει μετά από περίπου 2 ώρες, διάστημα απαραίτητο για να ωριμάσει και να ενοποιηθεί η γεύση της.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών