15' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 1 φλιτζ. τσαγιού

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ μουσκεύουμε το ψωμί ή το παξιμάδι σε νερό, μέχρι να μαλακώσει καλά. Το μεταφέρουμε στο μπλέντερ χωρίς να το στύψουμε πολύ, για να μη γίνει σφιχτή η σκορδαλιά..
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξίδι, αλάτι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα.
  3. Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να διορθώσουμε το αλάτι ή το ξίδι. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η ένταση της σκορδαλιάς θα δυναμώσει μετά από περίπου 2 ώρες, διάστημα απαραίτητο για να ωριμάσει και να ενοποιηθεί η γεύση της.

Μυστικά

Για να φτιάξουμε καρυδοσκορδαλιά, πολτοποιούμε με τα υπόλοιπα υλικά 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών