Και οι δύο συνοδεύουν περίφημα τηγανητά ψάρια και λαχανικά. Την συνταγή για την σκορδαλιά με ψωμί θα την διαβάσετε παρακάτω. Για να φτιάξουμε την καρυδοσκορδαλιά, πολτοποιούμε με τα υπόλοιπα υλικά 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα.
15'
προετοιμασία
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 1 φλιτζ. τσαγιούΔιαδικασία
- Για τη σκορδαλιά με ψωμί, σε ένα μπολ μουσκεύουμε το ψωμί ή το παξιμάδι σε νερό, μέχρι να μαλακώσει καλά. Το μεταφέρουμε στο μπλέντερ χωρίς να το στύψουμε πολύ, για να μη γίνει σφιχτή η σκορδαλιά..
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξίδι, αλάτι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα.
- Δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να διορθώσουμε το αλάτι ή το ξίδι. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η ένταση της σκορδαλιάς θα δυναμώσει μετά από περίπου 2 ώρες, διάστημα απαραίτητο για να ωριμάσει και να ενοποιηθεί η γεύση της.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 48.