Καλοψημένο ψαράκι με πλούσια σάλτσα από φρέσκες ντομάτες, καρότο και αρωματικό βασιλικό.

20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Περνάμε από το μπλέντερ το κρεμμύδι, το καρότο, την ντομάτα, το σκόρδο και το σέλινο, μέχρι να γίνουν πολτός. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο λάδι για να πολτοποιηθούν τα υλικά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο (50 ml) σε μέτρια φωτιά και περνάμε τον πολτό των λαχανικών για 3 - 4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το βασιλικό, το κρασί και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 5 - 6 λεπτά. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «τηγανίζουμε» τα σκουμπριά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα της κατσαρόλας, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με τον μαϊντανό.
  3. Στο ποτήρι μας: Tα λιπαρά σκουμπριά θέλουν κρασί με οξύτητα και τα λαχανικά κάτι αρωματικό για να τα ανεβάσει. Μια Σαντορίνη, λοιπόν. Εναλλακτικά, θα δοκίμαζα κι ένα ροζέ από Ξινόμαυρο!

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών