ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣκουμπριά με κάππαρη, λιαστές ντομάτες και μυρωδικάΣκουμπριά με κάππαρη, λιαστές ντομάτες και μυρωδικά
20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα σκουμπριά με σάλτσα λαχανικών ξεκινάμε και περνάμε από το μπλέντερ το κρεμμύδι, το καρότο, την ντομάτα, το σκόρδο και το σέλινο, μέχρι να γίνουν πολτός.
  2. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο λάδι για να πολτοποιηθούν τα υλικά.
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο (50 ml) σε μέτρια φωτιά και περνάμε τον πολτό των λαχανικών για 3 - 4 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το βασιλικό, το κρασί και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 5 - 6 λεπτά.
  5. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και «τηγανίζουμε» τα σκουμπριά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα της κατσαρόλας, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
  7. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με τον μαϊντανό.

Στο ποτήρι μας: Tα λιπαρά σκουμπριά θέλουν κρασί με οξύτητα και τα λαχανικά κάτι αρωματικό για να τα ανεβάσει. Μια Σαντορίνη, λοιπόν. Εναλλακτικά, θα δοκίμαζα κι ένα ροζέ από Ξινόμαυρο!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών