1 ώρα προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6 - 7

Διαδικασία

  1. Για τη σοφεγάδα ή συμπεθεριό, από την Κρήτη, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα φασολάκια με το κρεμμύδι, τις μπάμιες και τις πατάτες για 8-10 λεπτά. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο νερό (1-2 κουτ. σούπας).
  2. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, το τσίλι, την ντομάτα και αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ζεστό νερό ίσα να σκεπαστούν τα λαχανικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, τους ανθούς και τον δυόσμο, σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να «δέσει» η σάλτσα.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μαϊντανός

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Μπάμιες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών