ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπριάμ με μελίχλωρο Λήμνου και βασιλικόΜπριάμ με μελίχλωρο Λήμνου και βασιλικό
40' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το μπριάμ στο φούρνο με μουρμούρες ξεκινάμε και προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα κομμένα λαχανικά (μελιτζάνες, κολοκύθια, πατάτες, καρότα, πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδια) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τα μυρωδικά (μαϊντανός, ρίγανη, βασιλικός και σκόρδα).
  3. Τα ανακατεύουμε καλά, τα στρώνουμε σε ένα ταψί φούρνου και επάνω τους τοποθετούμε τα ψάρια.
  4. Ραντίζουμε και τα ψάρια με λίγο ελαιόλαδο επιπλέον (περίπου 2 κουταλιές), προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλας.
  5. Κατόπιν, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο κλείνοντάς το ερμητικά.
  6. Αφού ψήσουμε για περίπου 30 λεπτά το φαγητό μας (ή όσο θέλουν τα λαχανικά και τα ψάρια να γίνουν - μην ανησυχείτε, τα ψάρια δεν θα στεγνώσουν), το αφήνουμε εκτός φούρνου, σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά ακόμη, και μετά σερβίρουμε.

Μυστικά

Αντί για μουρμούρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσιπούρες ή σαργούς.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών