Ένα πρωτότυπο, πανεύκολο μπριάμ που μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλα ψάρια της αρεσκείας μας.

40' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα κομμένα λαχανικά (μελιτζάνες, κολοκύθια, πατάτες, καρότα, πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδια) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τα μυρωδικά (μαϊντανός, ρίγανη, βασιλικός και σκόρδα). Τα ανακατεύουμε καλά, τα στρώνουμε σε ένα ταψί φούρνου και επάνω τους τοποθετούμε τα ψάρια. Ραντίζουμε και τα ψάρια με λίγο ελαιόλαδο επιπλέον (περίπου 2 κουταλιές), προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλας. Κατόπιν, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο κλείνοντάς το ερμητικά. Αφού ψήσουμε για περίπου 30 λεπτά το φαγητό μας (ή όσο θέλουν τα λαχανικά και τα ψάρια να γίνουν - μην ανησυχείτε, τα ψάρια δεν θα στεγνώσουν), το αφήνουμε εκτός φούρνου, σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά ακόμη, και μετά σερβίρουμε.
  2. * Συμβουλή:Αντί για μουρμούρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσιπούρες ή σαργούς.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών