
40'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για το μπριάμ στο φούρνο με μουρμούρες ξεκινάμε και προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα κομμένα λαχανικά (μελιτζάνες, κολοκύθια, πατάτες, καρότα, πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδια) και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τα μυρωδικά (μαϊντανός, ρίγανη, βασιλικός και σκόρδα).
- Τα ανακατεύουμε καλά, τα στρώνουμε σε ένα ταψί φούρνου και επάνω τους τοποθετούμε τα ψάρια.
- Ραντίζουμε και τα ψάρια με λίγο ελαιόλαδο επιπλέον (περίπου 2 κουταλιές), προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλας.
- Κατόπιν, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο κλείνοντάς το ερμητικά.
- Αφού ψήσουμε για περίπου 30 λεπτά το φαγητό μας (ή όσο θέλουν τα λαχανικά και τα ψάρια να γίνουν - μην ανησυχείτε, τα ψάρια δεν θα στεγνώσουν), το αφήνουμε εκτός φούρνου, σκεπασμένο με το αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά ακόμη, και μετά σερβίρουμε.
Μυστικά
Αντί για μουρμούρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσιπούρες ή σαργούς.