10' παρασκευή
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Για 1 μεγάλη κούπα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα μαζί με το κάρδαμο ή τον αστεροειδή γλυκάνισο και το βάζουμε στη φωτιά.
  2. Αποσύρουμε το γάλα λίγο πριν αρχίσει να βράζει (πρέπει να είναι πολύ καυτό).
  3. Το σουρώνουμε πάνω από τις σοκολάτες και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν η θερμοκρασία του γάλακτος δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  4. Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε. Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα στη ζεστή κούπα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών