![Τάρτα με κρέμα βανίλιας και σμέουρα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/08/tarta-me-krema-vanilias-kai_smeoyra_gastronomos-420x560.jpg?v=1693413278)
10' παρασκευή
Σύνολο: 10'
Υλικά
Μερίδες: Για 1 μεγάλη κούπαΔιαδικασία
- Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα μαζί με το κάρδαμο ή τον αστεροειδή γλυκάνισο και το βάζουμε στη φωτιά.
- Αποσύρουμε το γάλα λίγο πριν αρχίσει να βράζει (πρέπει να είναι πολύ καυτό).
- Το σουρώνουμε πάνω από τις σοκολάτες και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν η θερμοκρασία του γάλακτος δεν είναι αρκετή και δεν λιώσει καλά η κουβερτούρα, μπορούμε να μεταφέρουμε το μπολ σε μπεν μαρί, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
- Ζεσταίνουμε μια κούπα βάζοντας λίγο βραστό νερό το οποίο μετά χύνουμε. Σερβίρουμε τη ζεστή σοκολάτα στη ζεστή κούπα.