20'
προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το σοκολατένιο κέικ με κακάο, χωρίς μίξερ, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου περίπου 24 εκ.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη, ίσα να αναμειχθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια χτυπάμε για 2 λεπτά το μείγμα και προσθέτουμε το αυγό. Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και το ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφού κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι, βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα με ποδαράκια.
- Πασπαλίζουμε το σοκολατένιο κέικ με κακάο, με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 21.