ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑλμυρό κέικ λαχανικώνΑλμυρό κέικ λαχανικών
15' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: για 1 μέτρια φόρμα

Διαδικασία

  1. Για το κέικ χωρίς μίξερ με παντζάρι, σησαμέλαιο και κανέλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σησαμέλαιο και τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ενοποιηθούν και να σχηματιστεί ένας χυλός χωρίς σβόλους.
  4. Αλευρώνουμε τα καρύδια με το επιπλέον αλεύρι – έτσι, όταν τα προσθέσουμε στο μείγμα, δεν θα καθίσουν στον πυθμένα της φόρμας.
  5. Προσθέτουμε στο μείγμα το τριμμένο παντζάρι και τα αλευρωμένα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια φόρμα για κέικ, στρογγυλή ή μακρόστενη. Την τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 1 ώρα.
  7. Ελέγχουμε αν έγινε βυθίζοντας τη λάμα ενός λεπτού μαχαιριού στο κέντρο του κέικ – αν βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης, είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμη.
  8. Αν το κέικ ροδίσει έντονα και δεν έχει γίνει, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 127.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Παντζάρια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών