ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣοκολατόπιτα σιροπιαστή με μπαχαρικάΣοκολατόπιτα σιροπιαστή με μπαχαρικά
25' προετοιμασία
40' ψήσιμο
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Για την σοκολατόπιτα με σφολιάτα ξεκινάμε και στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και, αφού αφρατέψουν, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι.
  2. Προσθέτουμε το τυρί και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη για 20 λεπτά.
  4. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
  5. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση.
  6. Καλύπτουμε τη γέμιση με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  7. Πιέζουμε να κολλήσει στην περιφέρεια (τη βρέχουμε και με λίγο νερό) και κόβουμε όσο περισσεύει.
  8. Αλείφουμε την επιφάνεια με το μείγμα αυγού-γάλακτος και χαράσσουμε σε κομμάτια.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 40-45 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Βούτυρο

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT