30'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Κομμάτια: 8Σοκολατόπιτα
Γλάσο και διακόσμηση
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σοκολατόπιτα νηστίσιμη με φυστίκια Αιγίνης, ξεκινάμε κοσκινίζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και το κακάο.
- Προσθέτουμε τη σόδα, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε καλά.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά, δηλαδή το γάλα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο και το ξίδι και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα στεγνά υλικά.
- Ανακατεύουμε ελάχιστα με μια ξύλινη κουτάλα, ίσα να ενωθούν τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις περίπου 35 x 20 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
- Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα για 25 λεπτά.
Γλάσο
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προς το τέλος προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μόλις βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε με το γλάσο, ομοιόμορφα, και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τις σταγόνες κουβερτούρας και τα φιστίκια Αιγίνης και κόβουμε σε κομμάτια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.