ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΝηστίσιμη καρυδόπιτα με χουρμάδες, σταφίδες και καφέΝηστίσιμη καρυδόπιτα με χουρμάδες, σταφίδες και καφέ
30' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Κομμάτια: 8

Σοκολατόπιτα

Γλάσο και διακόσμηση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σοκολατόπιτα νηστίσιμη με φυστίκια Αιγίνης, ξεκινάμε κοσκινίζοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και το κακάο.
  2. Προσθέτουμε τη σόδα, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά, δηλαδή το γάλα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο και το ξίδι και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα στεγνά υλικά.
  4. Ανακατεύουμε ελάχιστα με μια ξύλινη κουτάλα, ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Λαδώνουμε με λίγο ηλιέλαιο ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις περίπου 35 x 20 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
  7. Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα για 25 λεπτά.

Γλάσο

  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και προς το τέλος προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Μόλις βγάλουμε τη σοκολατόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε με το γλάσο, ομοιόμορφα, και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια τις σταγόνες κουβερτούρας και τα φιστίκια Αιγίνης και κόβουμε σε κομμάτια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές με Φυστίκια

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών