ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦακές σούπα (βίντεο)Φακές σούπα (βίντεο)

Οι κόκκινες φακές στα αραβικά λέγονται «άντας». Όταν δεν νηστεύουν αυστηρά, τις κάνουν και λαδερές. Ο Χμετ τις πλένει καλά, για να μην έχουν σκόνη. Ύστερα παίρνει το κύμινο από ένα μεγάλο βάζο, το πιο μεγάλο βάζο μπαχαρικών που έχουν στην κουζίνα, και προσθέτει μία γενναιόδωρη τσιμπιά. Ο πατέρας Πορφύριος μας λέει ότι τις μαγειρεύει και στη γάστρα. «Όλα τα υλικά μέσα, μπλουμ». Νικολέτα Μακρυωνίτου

10' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια και 4-5 κουτ. σούπας νερό και τα αχνίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να σωθεί το νερό.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές και το μετρημένο νερό, προσθέτουμε τα αχνισμένα κρεμμύδια και τα καρότα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε κατά βούληση και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι οι φακές να χυλώσουν και να μισολιώσουν.
  5. Σερβίρουμε τις φακές ζεστές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 191.

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών