10'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις φακές σούπα, καθαρίζουμε σε ένα δίσκο τις φακές από τυχόν πετραδάκια κ.α. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε καλά.
- Τις βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το νερό και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Δεν πετάμε το πρώτο νερό γιατί θα χάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της νοστιμιάς και της θρεπτικής αξίας της φακής.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα σκόρδα, το κρεμμύδι και τη δάφνη, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Σιγοβράζουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο, το λάδι, το ξίδι και το μπούκοβο, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
- Αφήνουμε τις φακές να σταθούν και να χυλώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.