10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε σε ένα δίσκο τις φακές από τυχόν πετραδάκια κ.α. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε καλά.
  2. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το νερό και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν μια βράση.
  3. Δεν πετάμε το πρώτο νερό γιατί θα χάσουμε το μεγαλύτερο μέρος της νοστιμιάς και της θρεπτικής αξίας της φακής.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα σκόρδα, το κρεμμύδι και τη δάφνη, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  5. Σιγοβράζουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν.
  6. Ρίχνουμε αλατοπίπερο, το λάδι, το ξίδι και το μπούκοβο, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
  7. Αφήνουμε τις φακές να σταθούν και να χυλώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών