15'
προετοιμασία
10 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 15'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 800 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το σορμπέ μανταρίνι, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
- Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για τουλάχιστον 2 ώρες, να κρυώσει καλά.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευής.
- Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
- Κάθε 30 λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με μια κουτάλα, από έξω προς τα μέσα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-6 φορές, μέχρι να παγώσει ομοιόμορφα όλο το μείγμα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.