ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα μανταρίνι του δεκαπεντάλεπτουΜαρμελάδα μανταρίνι έτοιμη σε 15 λεπτά!
15' προετοιμασία
10 ώρες αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 15'

Υλικά

Βάρος: για περίπου 800 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σορμπέ μανταρίνι, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός).
  2. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη για τουλάχιστον 2 ώρες, να κρυώσει καλά.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευής.
  5. Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.

Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή

  1. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
  2. Κάθε 30 λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με μια κουτάλα, από έξω προς τα μέσα.
  3. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-6 φορές, μέχρι να παγώσει ομοιόμορφα όλο το μείγμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών