ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουφλέ με κολοκύθα, σελινόριζα και παρμεζάναΣουφλέ με κολοκύθα, σελινόριζα και παρμεζάνα
25' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για το σουφλέ με σπανάκι και σολομό ξεκινάμε και ζεματίζουμε το σπανάκι για 2 - 3 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  2. Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε ένα ευρύχωρο μπολ.
  3. Προσθέτουμε το ανθότυρο και το μανούρι και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα του τηγανιού στο μπολ με το σπανάκι και τα τυριά, προσθέτουμε το σολομό και τα αυγά με το γάλα.
  7. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι (αν χρειάζεται), αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  8. Μεταφέρουμε το όλον σε ένα λαδωμένο στρογγυλό και ψηλό πυρίμαχο σκεύος (ή σε μικρά ατομικά) και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να κάνει μια ρόδινη κρούστα στην επιφάνειά του.
  9. Το σερβίρουμε ζεστό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 42.

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών