10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μέτρια φωτιά.
  2. Παράλληλα, σε μπολ χτυπάμε έντονα τα αυγά με το σύρμα, να αφρατέψουν.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά τον λεμονοχυμό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Με μια κουτάλα παίρνουμε δόσεις από τον ζεστό ζωμό και τον ρίχνουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
  5. Το αδειάζουμε στο σκεύος με τον υπόλοιπο ζωμό, που διατηρούμε ζεστό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
  6. Αποσύρουμε μόλις η σούπα γίνει κρεμώδης - πρέπει να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο, αλλά όχι να βράσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 178.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών