Ήρθε η ώρα να μάθουμε να τη φτιάχνουμε σωστά.

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μέτρια φωτιά.
  2. Παράλληλα, σε μπολ χτυπάμε έντονα τα αυγά με το σύρμα, να αφρατέψουν.
  3. Ρίχνουμε σταδιακά τον λεμονοχυμό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  4. Με μια κουτάλα παίρνουμε δόσεις από τον ζεστό ζωμό και τον ρίχνουμε στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά.
  5. Το αδειάζουμε στο σκεύος με τον υπόλοιπο ζωμό, που διατηρούμε ζεστό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
  6. Αποσύρουμε μόλις η σούπα γίνει κρεμώδης - πρέπει να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο, αλλά όχι να βράσει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών