ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα λαχανικών με κάριΣούπα λαχανικών με κάρι
15' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σούπα «λίγο απ’ όλα» αρχικά καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά.
  2. Στη συνέχεια, τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  3. Έπειτα, πλένουμε τις φακές και το ρύζι.
  4. Σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε όλα τα λαχανικά (πατάτες, καρότα, σελινόριζα, πράσο, λάχανο) και λίγο αλάτι.
  5. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά κι όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι και τις φακές.
  6. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά.
  7. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε το περιεχόμενό της στο μπλέντερ.
  8. Ρίχνουμε τον πολτό στην κατσαρόλα.
  9. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
  10. Βράζουμε για 5 - 10 λεπτά ακόμα. Αν η χορτόσουπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  11. Συνοδεύουμε, την σούπα «λίγο απ’ όλα», με ψωμί, ελιές θρούμπες και 1 φέτα βραστή γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας.

Νερό! Οι σούπες όπως έχουμε πει και άλλες φορές δεν συνοδεύονται με κρασί. Αν όμως δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, δοκιμάστε ένα ποτήρι σέρι ή εναλλακτικά ένα παλαιωμένο σαντορινιό Νυχτέρι.

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών