ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα borscht ζεστή και χορτοφαγικήΣούπα borscht ζεστή και χορτοφαγική
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, για 1-2 λεπτά, ίσα να μαραθεί και να γυαλίσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό, ίσα να σκορπίσουν το άρωμά τους.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα φέρνουμε 1-2 βόλτες και σβήνουμε με το κρασί ή το βερμούτ.
  4. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και αλατοπίπερο.
  5. Μόλις το υγρό πάρει μια γερή βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 20-25 λεπτά.
  6. Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ (ή στο μπλέντερ ή στο μούλτι σε δόσεις) το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέχρι να γίνει μια λεία, βελούδινη σούπα.
  7. Αν η σούπα βγει πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό και τη βάζουμε να πάρει 1-2 βράσεις.
  8. Αν είναι πιο ρευστή από όσο μας αρέσει, τη σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει σύμφωνα με το γούστο μας.
  9. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
  10. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ ή σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 γεμάτη κουτ.
  11. σούπας γιαούρτι στραγγιστό.
  12. Πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας και σερβίρουμε συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού.
  13. Για πιο χορταστικό γεύμα, μπορούμε να ψήσουμε στο τηγανάκι σε ελάχιστο λάδι 2-3 χωριάτικα λουκάνικα.

Μυστικά

Αν θέλουμε, βάζουμε στο ζεστό νερό λίγα φυλλαράκια φασκόμηλου και τα αφήνουμε λίγα λεπτά ώστε να εκχυλιστεί το άρωμά τους. Σουρώνουμε το νερό προτού το χρησιμοποιήσουμε. Το μυρωδάτο αυτό υγρό ταιριάζει πολύ στην πατατόσουπα.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών