20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για την σούπα βισισουάζ με σελινόριζα, μανιτάρια και φουντούκια ξεκινάμε και σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε ήπια το ματσάκι μυρωδικών και το κρεμμύδι μαζί με λίγο αλάτι, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, αλλά να μη ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε τη σελινόριζα, τα μανιτάρια, το πράσο και την πατάτα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με τον ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μία βράση.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν η σελινόριζα και η πατάτα.
  6. Αφαιρούμε και πετάμε το ματσάκι των μυρωδικών και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  7. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή τη λιώνουμε σε δόσεις στον πολυκόφτη.
  9. Όσο χτυπάμε τα υλικά, προσθέτουμε σταδιακά τη 1/2 κουτ. σούπας λάδι τρούφας (ή λιγότερο, αν θέλουμε).
  10. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και μοιράζουμε σε βαθιά πιάτα.
  11. Σε κάθε μερίδα σκορπίζουμε λίγα καβουρδισμένα φουντούκια και 1-2 σταγόνες λάδι τρούφας ή ελάχιστο ελαιόλαδο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών