Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Ανοξείδωτη Χύτρα Fissler Original Profi 6,3lt, 24cm

Πρέσα Σκόρδου Αλουμινίου Küchenprofi

Μαχαίρι Σεφ Επαγγελματικό Tescoma Azza 20cm

 

30' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Βάζουµε τις σουπιές σε µια κατσαρόλα, προσθέτουµε 700 ml νερό και τις βράζουµε σε µέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και κρατάµε 1 φλιτζάνι ζωμού, στην άκρη.
  2. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σε µέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεµµύδι και τα φρέσκα κρεµµυδάκια για περίπου 3 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν απαλά.
  3. Προσθέτουµε το σκόρδο που έχουμε πολτοποιήσει με την πρέσα και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.  Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουµε για 4 - 5 λεπτά, µέχρι να µαλακώσει το σπανάκι.
  4. Ρίχνουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά και να μειωθεί ο όγκος του.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά.
  6. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε τις σουπιές και τον άνηθο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών