ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές κρασάτες με μαραθόσπορο και καρόταΣουπιές κρασάτες με μαραθόσπορο και καρότα

 

30' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Βάρος: 2 κιλά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις σουπιές τουρσί, ξεκινάμε στεγνώνοντας καλά τις σουπιές.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τις σουπιές και το ελαιόλαδο) και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το μείγμα να πάρει βράση.
  3. Ρίχνουμε τις σουπιές, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5-7 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε τις σουπιές.
  5. Τις μοιράζουμε σε γυάλινα βάζα (ή σε δοχεία τροφίμων) και συμπληρώνουμε με το υγρό της κατσαρόλας. Αν χρειαστεί, τις πιέζουμε με ένα κουτάλι για να είναι εντελώς καλυμμένες με το υγρό.
  6. Ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο για να σχηματίσει ένα λεπτό, προστατευτικό φιλμ και κλείνουμε τα βάζα ή τα δοχεία με τα καπάκια τους.
  7. Μόλις κρυώσουν εντελώς τα βάζουμε στο ψυγείο, όπου διατηρούνται για 1 μήνα.

Σερβίρισμα

  1. Βγάζουμε από τα δοχεία όση ποσότητα από τις σουπιές θέλουμε, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις σερβίρουμε σκέτες, ως μεζέ, ραντισμένες με καλό ελαιόλαδο. Μπορούμε να τις προσθέσουμε και σε σαλάτες με όσπρια ή σε βραστά χόρτα ή να συνοδεύσουμε ζυμαρικά, ριζότι, πιλάφια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών