15' παρασκευή
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: για 10 μεζεδάκια

Για τα κεφτεδάκια

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα σουτζουκάκια... ταρτάρ, ξεκινάμε με τα κεφτεδάκια.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι με το νερό και αφήνουμε για 2-3 ώρες, μέχρι το πλιγούρι να φουσκώσει και να μαλακώσει.
  3. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά το μουσκεμένο πλιγούρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε 10 στρογγυλά κεφτεδάκια.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αγγουράκι, την ντομάτα, το λάδι και το ξίδι.
  2. Μοιράζουμε το μείγμα στα φυλλαράκια μαρουλιού και από πάνω βάζουμε από ένα κεφτεδάκι. Τα τακτοποιούμε σε πιατέλα ή ξύλο κοπής και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Πλιγούρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών