
15' παρασκευή
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: για 10 μεζεδάκιαΓια τα κεφτεδάκια
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα σουτζουκάκια... ταρτάρ, ξεκινάμε με τα κεφτεδάκια.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι με το νερό και αφήνουμε για 2-3 ώρες, μέχρι το πλιγούρι να φουσκώσει και να μαλακώσει.
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά το μουσκεμένο πλιγούρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε 10 στρογγυλά κεφτεδάκια.
Σερβίρισμα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αγγουράκι, την ντομάτα, το λάδι και το ξίδι.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα φυλλαράκια μαρουλιού και από πάνω βάζουμε από ένα κεφτεδάκι. Τα τακτοποιούμε σε πιατέλα ή ξύλο κοπής και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.