![Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με ρύζι, μυρωδικά και μανιτάρια](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/ntoma-tes-kai-piperie-s-gemiste-s-me-ry-zi-myrodika-kai-manita-ria_gastronomos-420x560.jpg?v=1720107463)
15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Τεμάχια: 2-3Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Για τα σουτζουκάκια τόνου
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
- Εάν χρησιμοποιήσουμε ψωμί, το μουσκεύουμε σε νερό, το «διαλύουμε» με τα χέρια μας, το στύβουμε και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο το μείγμα να σταθεί μισή ώρα.
- Στη συνέχεια, πλάθουμε σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε λίγο καυτό λάδι.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Για την σάλτσα
- Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε μέχρι να δέσει, για περίπου 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Συνοδεύουμε με
- Ρύζι πιλάφι της αρεσκείας μας.