Για την 8η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 2η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαρίας Χατζηκυριακίδου.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
  2. Εάν χρησιμοποιήσουμε ψωμί, το μουσκεύουμε σε νερό, το «διαλύουμε» με τα χέρια μας, το στύβουμε και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο το μείγμα να σταθεί μισή ώρα.
  4. Στη συνέχεια, πλάθουμε σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε λίγο καυτό λάδι.
  5. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε μέχρι να δέσει, για περίπου 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  8. Συνοδεύουμε με: Ρύζι πιλάφι της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών