15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Τεμάχια: 2-3

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Για τα σουτζουκάκια τόνου

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά.
  2. Εάν χρησιμοποιήσουμε ψωμί, το μουσκεύουμε σε νερό, το «διαλύουμε» με τα χέρια μας, το στύβουμε και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο το μείγμα να σταθεί μισή ώρα.
  4. Στη συνέχεια, πλάθουμε σουτζουκάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε λίγο καυτό λάδι.
  5. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

Για την σάλτσα

  1. Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε μέχρι να δέσει, για περίπου 10 λεπτά.
  2. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Συνοδεύουμε με

  1. Ρύζι πιλάφι της αρεσκείας μας.

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Τόνος

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών