10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για το σουτζούκι και παστουρμάς σε σάλτσα από ντομάτα και πιπεριά, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, την πιπεριά, τη ζάχαρη, το κρασί και το νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, σε μέτρια φωτιά.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 10 - 12 λεπτά ή μέχρι να πήξει λίγο και να μελώσει.
  3. Προσθέτουμε τον παστουρμά και το σουτζούκι, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5 - 6 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται (το σουτζούκι και ο παστουρμάς είναι αλμυρά και πικάντικα).
  5. Σερβίρουμε το μεζέ ζεστό, με φρυγανισμένο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 70.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών