ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουτζούκι και παστουρμάς σε σάλτσα από ντομάτα και πιπεριάΣουτζούκι και παστουρμάς σε σάλτσα από ντομάτα και πιπεριά
15' προετοιμασία
Σύνολο: 15'

Υλικά

Τεμάχια: 16

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σουτζούκι με μανιτάρια και κεφαλοτύρι αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Κόβουμε 400 γρ. σουτζούκι σε ροδέλες, πάχους 2 εκ.
  3. Κόβουμε στη μέση 16 μικρά λευκά μανιτάρια και πλένουμε 16 μικρά ντοματίνια.
  4. Περνάμε το σουτζούκι σε 16 καλαμάκια, εναλλάξ με τα μανιτάρια και το ντοματίνι.
  5. Απλώνουμε στο ταψί τα σουβλάκια και ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά.
  6. Ξεφουρνίζουμε, απλώνουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με 150 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι όπως είναι ακόμα ζεστά και σερβίρουμε το σουτζούκι με μανιτάρια και κεφαλοτύρι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 129.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών