40' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 15-16

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τη συκωταριά σε ένα μπολ μαζί με το μαϊντανό, τη ρίγανη, το λεμόνι, το λάδι, αλατοπίπερο και πάπρικα, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη συκωταριά στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες να μαριναριστεί.
  2. Περνάμε σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια ένα κομμάτι συκωταριά, ένα ντοματίνι, ένα πνευμόνι, ένα κομμάτι πιπεριά, ξανά συκωταριά, κρεμμύδι και φτιάχνουμε περίπου 15 - 16 σουβλάκια.
  3. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  4. Στερεώνουμε από κάτω ένα ταψάκι με λίγο νερό, ώστε να στάζουν εκεί μέσα τα υγρά του ψησίματος, και βάζουμε τα σουβλάκια.
  5. Τα ψήνουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο απ’ όλες τις πλευρές, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  6. Τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με ρίγανη και πάπρικα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών