ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣυκώτι τηγανιά (για μεζέ)Συκώτι τηγανιά
30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τα συκωτάκια λαδορίγανη, πολίτικα, με γιαούρτι ξεκινάμε και πλένουμε καλά τη συκωταριά, την αφήνουμε να στραγγίξει και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, στο μέγεθος μπουκιάς. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι καλά, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
  3. Ρίχνουμε την αλευρωμένη συκωταριά και την τηγανίζουμε για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι η συκωταριά να ροδίσει καλά.
  4. Προσθέτουμε τη ρίγανη, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε γρήγορα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί παντού η συκωταριά. Τέλος, πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
  5. Σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκι, ελαφρώς ζεσταμένες στο γκριλ για να αφρατέψουν, τις οποίες αλείφουμε με λίγη λαδορίγανη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 72.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών