Συνήθως η συκωταριά τηγανίζεται αλευρωμένη για να αποκτήσει τραγανή, ρόδινη κρούστα και σβήνεται με ελάχιστο χυμό λεμονιού ή κρασί. Εδώ φτιάχνουμε την πολίτικη εκδοχή, στην οποία, μετά το τηγάνισμα, προστίθενται γιαούρτι και πάπρικα.

30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Πλένουμε καλά τη συκωταριά, την αφήνουμε να στραγγίξει και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, στο μέγεθος μπουκιάς. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι καλά, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
  3. Ρίχνουμε την αλευρωμένη συκωταριά και την τηγανίζουμε για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι η συκωταριά να ροδίσει καλά.
  4. Προσθέτουμε τη ρίγανη, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε γρήγορα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθεί παντού η συκωταριά. Τέλος, πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
  5. Σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκι, ελαφρώς ζεσταμένες στο γκριλ για να αφρατέψουν, τις οποίες αλείφουμε με λίγη λαδορίγανη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών