ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρινάδα για κοντοσούβλι από αρνίΑρνίσια σουβλάκια σε σκορδάτη μαρινάδα αγκινάρας και μαντζουράνας Η συνταγή αυτή έχει καταγραφεί στην έκδοση «Χανιώτικες γαστρονομικές διαδρομές» – Αγροτικός Αύγουστος 2008.

10' προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το συκώτι τηγανιά (για μεζέ), ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το συκώτι μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το μάραθο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  3. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε 50 ml νερό.
  4. Μαγειρεύουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να γίνει το συκώτι και να εξατμιστούν τα υγρά.

Στο ποτήρι μας μια κόκκινη διεθνή ποικιλία από τους αμπελώνες των Χανίων, Syrah, Mourvedre.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Συκώτι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών