Η συνταγή αυτή έχει καταγραφεί στην έκδοση «Χανιώτικες γαστρονομικές διαδρομές» – Αγροτικός Αύγουστος 2008.
10'
προετοιμασία
13' μαγείρεμα
Σύνολο: 23'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το συκώτι τηγανιά (για μεζέ), ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το συκώτι μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το μάραθο και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε 50 ml νερό.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να γίνει το συκώτι και να εξατμιστούν τα υγρά.
Στο ποτήρι μας μια κόκκινη διεθνή ποικιλία από τους αμπελώνες των Χανίων, Syrah, Mourvedre.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 119.