20'
προετοιμασία
10 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη μαρινάδα με ψωμί
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε αρνίσια σουβλάκια σε σκορδάτη μαρινάδα αγκινάρας και μαντζουράνας, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τις αγκινάρες για 2-3 λεπτά, να μαλακώσουν λίγο.
- Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε.
Μαρινάδα
- Σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
- Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στραγγίζουμε καλά το ψωμί, το θρυμματίζουμε και το προσθέτουμε στο μπολ της μαρινάδας μαζί με τη μαντζουράνα, τις αγκινάρες και το κρέας. Ανακατεύουμε καλά.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 ώρες, να μαριναριστεί. Το ψωμί θα δώσει μια... ψωμένια νοστιμιά στο όλον - μικρή ποσότητα θα μείνει πάνω στα υλικά στο ψήσιμο και θα γίνει κάπως σαν κρούστα.
- Περνάμε τα κομμάτια κρέατος εναλλάξ με τις αγκινάρες.
- Στο τέλος τυλίγουμε με μπόλια (οδηγίες για το πέρασμα στη σούβλα και το ψήσιμο).
Ένα βαρελάτο Βιδιανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.