20' προετοιμασία
10 ώρες αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη μαρινάδα με ψωμί

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις αγκινάρες για 2-3 λεπτά, να μαλακώσουν λίγο.
  2. Τις στραγγίζουμε.

Μαρινάδα

  1. Σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Στραγγίζουμε καλά το ψωμί, το θρυμματίζουμε και το προσθέτουμε στο μπολ της μαρινάδας μαζί με τη μαντζουράνα, τις αγκινάρες και το κρέας. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 ώρες, να μαριναριστεί. Το ψωμί θα δώσει μια... ψωμένια νοστιμιά στο όλον - μικρή ποσότητα θα μείνει πάνω στα υλικά στο ψήσιμο και θα γίνει κάπως σαν κρούστα.
  5. Περνάμε τα κομμάτια κρέατος εναλλάξ με τις αγκινάρες.
  6. Στο τέλος τυλίγουμε με μπόλια (οδηγίες για το πέρασμα στη σούβλα και το ψήσιμο).

Ένα βαρελάτο Βιδιανό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών