15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το ιτς πιλάφι σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το συκώτι και βράζουμε για 2 λεπτά, ίσα να ζεματιστεί. Το στραγγίζουμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το ρύζι, το βούτυρο, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, την κανέλα, το συκώτι και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνουμε 800 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίζουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ξεσκεπάζουμε για λίγο, καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και ξανασκεπάζουμε με το καπάκι.
- Αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι η πετσέτα να απορροφήσει όλους τους υδρατμούς και να γίνει το πιλάφι σπυρωτό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.