40'
προετοιμασία
18' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 58'
Υλικά
Τεμάχια: 8-10Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Για τη μαρινάδα
- Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια αρνιού με κοκκάρια, σε πετιμέζι, κόλιανδρο και κόκκινο κρασί ξεκινάμε με τη μαρινάδα.
- Ανακατεύουμε το πετιμέζι, το βαλσάμικο ξίδι, το κρασί, το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, το αλάτι το πιπέρι και τη κανέλα.
- Μαρινάρουμε τους κύβους αρνιού και τα κοκκάρια, για 1 - 2 ώρες, στο ψυγείο, ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια, βάζοντας από 3 κοκκάρια σε κάθε καλαμάκι.
Σουβλάκια
- Ψήνουμε στο γκριλ στους 200° C και στη συνέχεια στους 180° C, για 18 - 20 λεπτά, συνολικά.
Μυστικά
Αν θέλουμε, σουρώνουμε τη μαρινάδα και τη βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι, για 10 - 12 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να σιροπιάσει ελαφρώς. Στα μισά του ψησίματος, αλείφουμε με ένα πινέλο τα σουβλάκια με τη σιροπιασμένη μαρινάδα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 62.