40' προετοιμασία
18' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 58'

Υλικά

Τεμάχια: 8-10

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

Για τη μαρινάδα

  1. Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια αρνιού με κοκκάρια, σε πετιμέζι, κόλιανδρο και κόκκινο κρασί ξεκινάμε με τη μαρινάδα.
  2. Ανακατεύουμε το πετιμέζι, το βαλσάμικο ξίδι, το κρασί, το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, το αλάτι το πιπέρι και τη κανέλα.
  3. Μαρινάρουμε τους κύβους αρνιού και τα κοκκάρια, για 1 - 2 ώρες, στο ψυγείο, ανακατεύοντας κάθε 15 λεπτά.
  4. Τα στραγγίζουμε, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τα αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια, βάζοντας από 3 κοκκάρια σε κάθε καλαμάκι.

Σουβλάκια

  1. Ψήνουμε στο γκριλ στους 200° C και στη συνέχεια στους 180° C, για 18 - 20 λεπτά, συνολικά.

Μυστικά

Αν θέλουμε, σουρώνουμε τη μαρινάδα και τη βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι, για 10 - 12 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να σιροπιάσει ελαφρώς. Στα μισά του ψησίματος, αλείφουμε με ένα πινέλο τα σουβλάκια με τη σιροπιασμένη μαρινάδα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 62.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών